Здравейте!

Тъй като не съм запозната, можете ли да ми кажете дали може работнците, които работят при сумирано изчисляване, да се декларират в НАП като  подневно отчитане на работното време?
Защото знам, че в някои фирми е точно така.
Каква е логиката и правната обосновка ?

Благодаря предварително!
Здравейте!
На мой познат му предстои пенсиониране, но има една единствена трудова книжка издадена 1981г. без да е въведен номер от дневника за издаване на трудови книжки. Как се процедира в този случай? :hmmm:
Здравейте! Няколко години работих в Македония. Трябва ли да подавам някакви документи за зачитане на стаж или нещо относно доходи и данъци. Не съм на ясно и ще съм благодарен за малко помощ  :smile1:
Здравейте!

Има ли пречка да  бъде  издаден болничен за гледане на дете до 18 год., ако единият от родителите е безработен?
А защо решихте, че днес е последния ден?

Наредба N5 ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО И РЕДА
ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА УВЕДОМЛЕНИЕТО ПО ЧЛ. 62, АЛ. 5 ОТ КОДЕКСА
НА ТРУДА
Чл. 7. (Изм. - ДВ, бр. 88 от 2004 г., в сила от 15.10.2004 г.) Уведомление
(приложение № 1) се изпраща и когато работодателят иска заличаване на подадено
преди това уведомление в случаите, ако:
1. (доп. - ДВ, бр. 1 от 2011 г., в сила от 04.01.2011 г.) работникът или
служителят не постъпи на работа в уговорения срок и съгласно чл. 63, ал. 3 от КТ
трудовото правоотношение се смята за невъзникнало; уведомлението се изпраща в
тридневен срок от изтичане на срока по чл. 63, ал. 3 КТ;
А защо решихте, че днес е последния ден?

Явно пак ще трябва да си прочетете какво пише в КТ, а освен това ще трябва да се научите и срокове да броите- 18, 19 , 20.07, ако не бяхме в условие на уважителна причина.

Денят на постъпване беше понеделник 17.07.
17,18,19 .07 - 3 дни
  Според Вас счупена ръка не е "уважителна причина". Много странно. Явно трябва да е счупена глава, за да има уважителна причина.

Не съм казала, че не е уважителна причина, а че нямаме връзка с него от 3 дни.  Проблемът не е в счупената ръка, а че не знаем дали въобще ще се появи след като оздравее, ако ръката му е счупена.
Не искаме да го махаме, но не знаем дали  ще постъпи на работа или се е отказал. Просто не си вдига телефона и не знаем какви са му намеренията. А днес е последният ден от 3-дневния срок, в който може да подадем заличаването
Здравейте!
Работник трябваше да постъпи на работа в понеделник (17.07), което е и денят заложен в трудовия договор. В неделя съобщава по телефона, че няма да може, защото си е счупил ръката и от тогава няма връзка с него. Ще има ли проблем, ако днес (19.07) се подаде заличаване на уведомлението за сключен трудов договора, а например утре представи болничен лист с дата на издаване понеделник или вторник?
Здравейте! Служител назначен юни месец 2022г. използва данъчно облекчение за две деца. След изравняването на данъка програмата му начислява за връщане към 635лв. Нова съм във фирмата и не обърнах внимание, кога е назначен и че трябва да ми представи бележката от другия работодател. Може ли да си подаде годишна данъчна декларация и да получи остатъка от облекчението?